- Autor: KamilaC
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těsto listové | 500 |
Jablko | 500 |
Rozinky | 50 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 30 |
Mandle (nesolené) | 30 |
Vločky ovesné | 50 |
Švestková povidla | 50 |
Vejce celé (syrové) | 15 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 12439 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 161,
Sacharidy (g): 321,
SAFA (g): 71,
Cukry (g): 127,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1037 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 26.8, SAFA (g): 5.9, Cukry (g): 10.6, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme, potřeme povidly, posypeme vločkami a rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy, skořicí a rozinkami. Zabalíme do štrůdlu - vzniknou 2 ks, potřeme rozšlehaným vejcem, propíchneme na několika místech vidličkou, aby pára unikala a upečeme na 200 st. C 25 minut. 1 porce = 100 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.